zondag 20 mei 2012

jammie jammie jammie

Het huishouden staat hier de afgelopen dagen in het teken van jam, jam en nog meer jam. Ik ben ermee begonnen en vind het leuk om te doen, en vooral ook leuk om kado te doen. Vandeweek stond eerst bosvruchtenjam op het programma. Die was goed gelukt (vind ik zelf) dus de gedachte was er meteen om vaker te gaan jammen. Gisteren was ik met Oma op de markt en we waren er tegen het einde, de mango's 1,-- per zak. Totaal 2 euro armer en 20 mango's rijker, tja wat doe je daar dan mee.... juist ja jam maken.

Gisterenavond de beurt aan Mango Jam en aan mango amaretto jam, goed gelukt al zeg ik het zelf:


hieronder de mangoamaretto:


Vanmorgen had ik nog steeds 12 mango's en wat kiwi's die op moesten, dus tja waarom niet we proberen het mango kiwi jam. En ook die vind ik lekker geworden, en dat terwijl ik helemaal niet zo van mango houd maar in mijn omgeving (lees: de krijgers van de jam) wel.


uiteindelijk ben ik nog steeds 7 mango's rijk en ga ik vanavond eens kijken wat ik er nog meer mee kan doen. Misschien nog een tropische vruchtenjam maken of anders een smootie, ach ze komen wel op en voor dat geld kon ik het niet laten liggen, alleen dacht ik meer mango's nodig te hebben voor de jam maar dat viel dus mee. 

Morgen komt hopelijk ook de bestelling van de brouwmarkt binnen en kan ik nog meer gaan maken want ik ben door de potjes heen en heb nog appels voor appelmoes (3kg) liggen en de mango's. 

Iemand een goed idee wat nog meer voor jam met de mango's???

Verder is het hier een rustige zondag, manlief is met dochter en hond wandelen in de bossen en ik ben de hele bovenverdieping een grondige beurt aan het geven en misschien dadelijk beneden ook nog maar dat is bij zin. Hoewel ik weet dat het deze week goed moet gebeuren want zaterdag krijg ik een berg collega's over de vloer voor een high tea met ja hoor, jam hahaha. Als ze weg gaan geef ik een klein potje jam of appelmoes naar keuze mee, vind dat dan ook weer gezellig staan. Voor de kinderen die meekomen een traktatiezakje en de mama's een potje. En zo komen we de dagen wel door hier. 

Fijne zondag nog allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er erg feestelijk uit al die leuke potjes!
    Mango door de yoghurt is ook erg lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er leuk uit! Geweldig dat je je eigen jam maakt!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen