zaterdag 19 mei 2012

money money money

Vrijdag een heerlijke dag gehad, de hele dag gewinkeld, eerst met manlief naar de stad want de lieve schat had echt geen kleren meer voor netjes aan te doen, dus wij hoppa naar de stad. Eerst even bij de Hema ontbijtje gehaald want dat hoort erbij als we naar de stad gaan, de dame achter de balie bij de Hema was duidelijk geen ochtendmens zo gromde ze pffff, hopelijk voor de Hema is dat niet iedere dag zo iedereen klaagde erover.....

Met een goed gevulde maag naar de C&A. Hier hing een groot bord 2e halve prijs, nou dat was mooi meegenomen want we hadden behoorlijk was nodig voor man en dochterlief. De winkel in en passen, passen nog meer passen, even over de kinderafdeling en weer naar de dames, passen, passen en nog een passen maar alleen man en dochterlief zijn geslaagd. de buit voor manlief: een hoodie, geruite blouse, witte blouse, 6 shirts en voor dochterlief, 17 onderbroeken, 10 paar sokjes, korte broek, tanktop, en 3 "luxe" shirts. De schade: €62,43 dus dat viel enorm mee.

Manlief wilde daarna lekker naar huis, en ik stemde in omdat ik al blij moest zijn dat hij een keer meeging :-)
Bij schoonvader aangekomen zat schoonmoeder daar lekker aan de koffie, dus wij even aangeschoven. Nu stelde schoonmoeder voor om voor dochterlief haar verjaardagkado te gaan halen, dus wij weer naar de winkels in het dorp. De buit daar: een kinderfotocamera (dochterlief vindt het super om foto's te maken ookal is ze 3 maar Mama vindt dat minder omdat haar camera er dan aangaat, en nu krijgt ze een eigen), maar het budget van 50 euro was nog niet op, ik had het al prima gevonden maar schoonmoeder stond erop, dochterlief evenveel geld als de anderen, dus zoeken zoeken zoeken, een watertafel, deze was nu net in de aanbieding voor 15,-- en zag er leuk uit. Potdikkeme nog niet door het budget heen..... tja dan maar kleren erbij, een heel gaaf spijker bolerotje met een "amerikaans" shirt eronder. Mission Accomplised!

Je zou denken dat we dan genoeg gewinkeld hadden, nee de boodschappen moesten nog. Daarna echt klaar?

Nee, ik heb mijn zinnen al enige tijd geleden gezet op een broek, ik heb hem in het fel blauw maar er was ook een groene en die knaagde al lang aan mij, maar ik wilde eerst "sparen" hiervoor dus van het resterende boodschappengeld dat ik over had de laatste weken heb ik de helft in de vakantiepot gedaan en de andere helft apart, en nu gisteren ben ik mijn broek gaan halen. Joehoe zo blij als een hond met 7 lullen!!!

Toen was ik klaar, geen geld meer uitgeven en vooral niet meer winkelen!

Monique65 vroeg mij nog voor het recept van de jam:

1 kilo fruit (ik had dit verdeeld in bramen, aardbeien en zwarte bessen)
1 kilo gelei suiker van gilze geloof ik
alles door elkaar mengen en een nachtje laten staan
de volgende ochtend heb ik het gekookt,
toen het kookte, 4 minuten doorkoken en roeren,
daarna potjes vullen tot de rand, deksel erop en ondersteboven zetten.
half uurtje wachten en klaar.

in de middag een een paar restjes stof dekjes gemaakt en dit is het resultaat:


5 opmerkingen:

 1. Die stofjes op de potjes maken het echt helemaal af, ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 7 wat...? Haha, deze had ik nog niet eerder gehoord-gelzen!

  Jullie kunnen weer gekleed door het leven gaan, veel aankopen voor weinig geld. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor het recept. Hoeveel potjes krijg je op een kilo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt aan de grootte van de potjes :-)

   Ik heb potjes van 212ml en had die 4 en 1 van 234 ml en een bijna vol van 234 ml, die kon niet meer "geweckt" worden dus meteen op de boterhammen deze week. Dus zeg maar 5 à 6 potjes. Ik heb nu ook mango en mango kiwi en mango amaretto jam geprobeerd en het princiepe is hetzelfde, kg fruit, kilo suiker of 500 gram suiker speciaal op 1 kilo fruit

   hoop dat je hier iets mee kan.

   Verwijderen