woensdag 2 mei 2012

Boodschappenbudget omlaag?

Ik ben eens gaan rekenen, tja en dat kost soms heel veel moeite met knallende koppijn maar goed, ik ga vanaf volgende maand (lees: het volgende salaris rond 25 mei) proberen het boodschappenbudget omlaag te halen naar € 40,-- per week, dus totaal €200,-- per maand (met 5 weken in de maand) en €160,-- per maand (met 4 weken in de maand). Ik zou namelijk de spaarbuffer een flinke boost willen geven en hopelijk aan het einde van dit jaar op € 15.000,-- hebben staan. dit is nog even te gaan maar het zou reĆ«el kunnen zijn.

Wij zijn dus met een gezin van 3 personen en ik wil dadelijk ook wat dingen uit eigen tuin eten van de zomer, dit drukt al op het boodschappenbudget en her en der wat minder luxe dingen zou ook geen probleem moeten zijn. Ik hou nu ook elke week geld over (nou ja bijna elke week dan). Het begint steeds meer een sport te worden om nog goedkoper uit te zijn elke week, echt leuk om daar eens over na te denken, iets dat ik voorheen nooit maar dan ook echt nooit had gedaan. We gaan het dus gewoon proberen. Ik denk dat €40,-- voor 2 volwassenen en 1 kleine zeker wel moet lukken en mocht nu blijken dat het niet lukt dan kan ik altijd nog terug gaan naar de € 50,-- die ik nu heb. Het geld voor de Duitse boodschappen blijft gewoon €50,-- per maand.

Natuurlijk heb ik wel geluk dat manlief en ik echt alles lusten dat maakt inkopen doen ook wel makkelijker omdat je dan echt de aanbiedingen kan nemen. Als ik ooit van anderen hoor dat zij dit en dat en zus en zo niet lusten, pff daar zou ik echt knetter gek van worden. Een kennis van mij kook iedere dag 2 verschillende gerechten omdat manlief praktisch niks (lees: eigenlijk helemaal niks) lust behalve vlees, vlees grote stukken vlees en dat altijd met gebakken of gefrituurde aardappels! brrrrrr, Een andere kennis heb ik 2 weken terug uitgelegd hoe je soep van een bouillonblokje moet maken, bestaat dat dan, een blik is toch ook vers....... Dus ik mag blij zijn met zo'n makkelijke eter hier thuis.

vandaag is overigens al weer de laatste dag werken van de week voor mij, heerlijk zo'n lang weekend, ben gisteren op aan het starten geweest met werken en nu kan ik al weer afsluiten, prima een keertje hoor. Morgen ga ik samen met dochterlief hier wat rommelen en daarna de eendjes voeren, even naar de markt fietsen en hopelijk nog wat kastjes opruimen, hoewel het aantal kastjes dat nog moet beperkt worden gelukkig. Wel staan er nog 3 tassen voor de kringloop. Is er misschien iemand van jullie die ik nog blij kan maken met een stapeltje margrieten, vriendinnen, viva's e.d. Ik krijg deze altijd van de overbuurvrouw van de oppas maar na het lezen gooi ik ze weg, dus als ik iemand blij mee kan maken, mail het maar. Het voordeel is dat ik ze op kantoor kan verzenden dus de verzendkosten nihil zijn :-).

fijne woensdag allemaal!

2 opmerkingen:

 1. Zo, das knap zo'n klein budget. En dan nog kleiner, hihi.

  Verse bliksoep, lol

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is 50,-- echt zo krap dan? ik had niet het idee dat wij zo weinig budget namen. Ik houd nu gemiddeld per maand van 4 weken toch 60-80 euro over, dus zeg maar ong 140 nodig. Let wel wij eten niet alles bio, zijn nog in de probeer fase met enkele dingen en wordt wel steeds meer.

   Verwijderen