maandag 14 mei 2012

evaluatie van het weekend

De conclusie over het afgelopen weekend: zeer geslaagd!

Zaterdag begon de dag met een zwemtraining, dat is elke zaterdag het geval. Dit keer was het geen gewoon trainingsuur nee we hadden het jaarlijkse Swimming with the Stars toernooi. Meiden uit onze groep mogen met andere mensen (vriendinnetjes, mama's, oma's of wie dan ook) zelf een muzieknummer maken en zwemmen en zo strijden naar de Wisselbeker. Als trainster kan je niet achterblijven natuurlijk. Het resultaat, mindercentjesmama zwom met een half waterpoloteam op I was made for loving you van jawel, Kiss.

Er wordt niet aan half werk gedaan, nee als we ergens voor gaan dan doen we het goed.
Zo ook de schmink :-). Ik vind het super maar dan ook echt super stoer dat de mannen het hebben aangedurfd om mee te doen en zichzelf te kijk te zetten. Het is gelukt, als we voor een beker mee zouden doen dan hadden we hem gewonnen maar zoals je ziet, allemaal volwassenen die hoeven geen beker, twee meisjes uit de groep hebben de beker verdient gewonnen!


Zaterdagmiddag nog druk in de weer geweest, dochterlief had haast geen zomerse kleding meer die nog past van vorig jaar. Nu hebben wij allemaal meiden in de familie en zou doorgeven leuk zijn als ze niet allemaal dezelfde leeftijd hadden, in 3 maanden tijd zijn de 4 nichtjes jarig. Ik had ook geen zin om veel dure kleding te kopen en ben dus even de zeeman binnengewipt en zeker geslaagd.
wat hebben we gekocht:
blauwe broek
roze capri
witte broek
tanktop
bolero
blouse
2 basic shirts
2 bikini's (bij de hema a 4,-- per stuk)
totale schade € 31,48. Nou dat is nog te doen moet ik zeggen. Dat geld ben ik bij de lokale kledingwinkel kwijt voor 1 broek..... en het allerbeste dochterlief was zo blij met haar bikini, ze bleef maar roepen ik krijg tietjes, ik krijg tietjes (vertaling van een bijna 3 jarige: joehoe ik heb een triangeltop hahaha).

In de avond heb ik zelf de Lavas uit de tuin bijgeknipt, voordat het een hele heg is dadelijk, en de takjes in de magnetron gedroogd, dus een uurtje later was is potten met lavas rijker en een plant armer. Ik verwacht dat het "kreng" snel weer op oorlogssterkte is en weer tot heg uit zal groeien. Nu ga ik deze week kijken of het met brandnetels ook zo lukt dan kan ik die bewaren voor brandnetelthee. ook ga ik op recept van een collega brandnetelpesto proberen, altijd in voor een experiment :-)

Gisteren was het moederdag, zo als bij vele kwamen de zelfgemaakte kado's er weer aan. Dat is het allerleukste om te krijgen. Ik heb een geverfde steen gekregen met een foto en daarop "jij bent een kei van een mama" smelt smelt. Iets meer kan je je niet wensen vind ik. Deze steen heb ik overigens als 9 keer gekregen deze week en elke keer weer terug in de kast gelegd en gezegd dat het zondag moederdag is maar het kan de pret niet drukken. Het blijft geweldig.

Daarna op naar Oma want die had ook moederdag. Die hebben we een uitnodiging gegeven om met ons te gaan steppegrassen, iets dat oma heel leuk vindt maar zelf nooit gaat doen. Dus wij vragen haar (en opa uiteraard ook) een keer mee. Nu hebben we geluk want je kan steppegrassen bij het lokale pannenkoekenhuis dat geheel gericht is op kiddo's. Zij hebben een hoek van het restaurant omgetoverd tot speelhoek met springkussen en zo erbij en in het weekend staat er vanaf 5 uur in de avond iemand om de kinderen te entertainen. De papa's en de mama's kunnen dan lekker eten en kindlief komt af en toe een keer langsrennen voor een hapje eten. Beter kan je het wat mij betreft niet hebben. Ik hoef geen luxe, geen huilend kind aan tafel omdat die moet blijven zitten, binnen een half uur weg zijn omdat kindlief het dan gehad heeft. Nee dan maar geen luxe maar een heel blij kind dat lekker aan het spelen is en mama en papa die fijn even kunnen bijkletsen en lekker tafelen.

Maar het feest was na dit alles niet over, nee Opa van de andere kant die vierde zijn verjaardag, dus na het dutje hoppa in de auto en daarheen. Heel de middag lekker gespeeld met de nichtjes en het neefje, schommelen, rennen over de hele plaats, fietsen, verkleden en noem maar op. Geen kind aan. En zoals Opa's zijn zijn de kinderen goed verwend. Vrijdag was ik namelijk met oma mee naar de action geweest want er moesten voor de kinderen wat kadotjes komen, dus een kar volgeladen met kleine leuke hebbedingen, zoals nagellakjes voor kinderen, prinsessenrommel, zandbakspeelgoed, tasjes, klei, knutselspulletjes enz enz. Kinderen super blij mama super veel spullen erbij :-S.
Om de hele dag af te sluiten had oma de indonees gebeld en die kwam om 4 uur lekker het eten brengen. Heerlijk genoten en zoals het een aziaat betaamt eten wij vandaag wederom Indonesisch. Heerlijk niet koken, lekker snel klaar dan kan ik vanavond de was bijwerken. Tenminste dat hoop ik, ik moet nl vanmiddag vocht weg laten halen in het ziekenhuis maar dat zal wel zo gedaan zijn en met een beetje geluk niet al te veel pijn doen.

Fijne maandag allemaal!


1 opmerking: