woensdag 18 april 2012

De wekelijkse dingenlijst

Ik heb voor mezelf een wekelijkse dingenlijst gemaakt, gewoon een lijst met dingen voor het huishouden die elke week of eens in de paar weken moeten, wat zoals, het gewone stof en zuigwerk uiteraard maar ook de ramen wassen, de koelkast extra, diepvries ontdooien. Ik merk dat wanneer ik het niet opschrijf wanneer ik het doe ik het ook niet altijd meer weet hoelang het geleden is, lijkt soms weken maar dan is het maar 1 week geleden. Nu vind ik (ik denk als een van de enigen in Nederland als ik mijn collega's als graadmeter neem) ramen wassen echt heel leuk om te doen, dus dat gebeurd hier regelmatig (=lees 2 keer per week) maar andere dingen zoals de koelkast helemaal ontsmetten e.d. gebeurd maar een keer per maand, beetje te weinig dus. Hopelijk is dat nu over met mijn lijstje.

Ik heb ook de administratie erop gezet, ik las ergens dat als je admi altijd op orde is je precies weet wat er binnenkomt en uitgaat. Hiervoor heb ik ook een exellsheet waar ik al enkele maanden mee werk en ik moet zeggen dat dat ideaal is. Ik weet precies wat, wanneer en hoeveel er binnenkomt en er zo lijkt het ook weer even hard uitvliegt.

Met de tip van het contante pinnen van het boodschappengeld kan ik mss wel het allermeeste, ik denk nu echt beter na als ik iets koop want als ik nog weinig geld in de knip heb dan voel ik me schuldig als ik iets koop dat niet direct nodig is. Ik stop van de €50,-- die ik pin altijd €20,-- in een apart vakje zodat ik er nog zuiniger mee om kan gaan, ik probeer die € 20,-- dan ook elke week te sparen, de ene helft in de vakantie pot en de andere helft in de "noodpot" voor als ik een keer extra veel boodschappen nodig heb of dat ik extra vlees moet kopen of er goede aanbiedingen zijn waar ik daadwerkelijk iets mee kan. op vrijdagochtend mijn boodschapjes doen is ideaal, ik ga dan om 8 uur naar de c1000 en daar hebben ze dan net de afprijzingsronde qua vlees gedaan, dus ik neem dan wat ik wil in de aanbieding. Laatst zei een mevrouw tegen mij dat het niet netjes was dat ik alleen maar aanbiedingsvlees neem wat afgeprijsd is in verband met de datum omdat de kassamevrouw dat allemaal handmatig aan moet slaan. Ja sorry hoor, vind het heel vervelend dat zij dat moet maar ja het is mijn knippie waar het geld uit komt en ik heb alle tijd. Doen jullie dat ook vlees inslaan ivm afprijzingen vanwege de datum? ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben die dat doet..... Ik vind het ook echt leuk om te doen omdat je dan ook vaak vlees hebt dat luxer is maar voor dezelfde prijs als bijv een worst. Ik koop ook mijn vlees bij de bioslager maar niet alles. Er zijn een aantal dingen die ik er heel lekker vind maar ook dingen die ik er niet graag van heb, zoals het gehakt en bepaalde varkensvleessoorten. De kip is wel 10 keer lekkerder dan die van de c1000 dus die neem ik daar niet. En voor de donderdagen neem ik altijd c1000 vlees. Er komen dan een aantal meiden van het zwemmen eten en anders wordt het een beetje te duur als ik die allemaal biovlees voor zet.

Zo kom ik echt bij jullie allemaal goede tips tegen die ik toe kan passen, dat is toch fijn aan bloggen.

fijne dag allemaal, en voor mij al weer de laatste werkdag van de week, heerlijk. Nu alleen hopen dat het morgen minder regent want anders wordt het geen Efteling.....

1 opmerking:

  1. Wat een idiote reactie dat het lastig is voor de kassadame dat ze alles henadmatig moet aanslaan. JIJ bent de klant, als de winkel het zo lastig vindt moeten ze het intern maar anders regelen.

    Ik ben ook lijstje aan het maken voor huishoudelijk werk. Ik heb 10 jaar hulp gehad maar sinds ik niet meer kan werken door gezondheidsproblemen ben ik het zelf maar weer gaan doen uit noodzaak want hulp kan ik niet meer betalen. Ik heb nu de tijd weer en kan het rustig aan doen dan lukt het wel.

    BeantwoordenVerwijderen