vrijdag 20 april 2012

de touwtjes gaan strakker

Na gisteren een heerlijke dag te hebben gehad in de Efteling, is het nu weer tijd om de touwtjes wat aan te trekken. Een dagje weg is toch best kostbaar. natuurlijk konden we ook een goedkoper uitje doen hoor dat besef ik me ten zeerste maar de Efteling vind ik zelf ook wel heel leuk en dan bezuinigen we ook niet echt.

Hieronder een overzichtje van de kosten:
entree (met korting via AH)                                  € 46,--
parkeren                                                              € 10,--
poffertjes met drinken en 3 bordjes om te houden € 21,--
ijsje voor man en dochterlief                                 €   4,50  

totaal                                                                   € 81,50

Al met al valt het dus ook nog wel mee want we hebben zelf broodjes voor tussen de middag meegenomen en drinken voor de hele dag. de poffertjes waren meteen het avondeten, en hierbij kreeg je (omdat het een kindermenu was) een bordje van de efteling kado en wat drinken. De normale poffertjes waren 5,50 en kindermenu 6,50. Dochterlief eet nog van plastic bordjes en die mag je dus uitzoeken na een kindermenu. De vorige keren hebben we zo al bordjes gehad van droomvlucht, de wolf van de sprookjesboom, assepoester van de sprookjesboom en nu hebben we gekozen voor de sprookjesboom zelf en het geitje van de sprookjesboom. En manlief heeft nog een koffie genomen, ook niet erg toch.

Het belangrijkste is het genot dat dochterlief had, we zijn wel 6 keer door droomvlucht gegaan omdat ze de elfjes zo mooi vond. Ook carnaval festival hebben we tot in den treure gezien en hebben ook veel andere dingen kunnen doen. Gisteren was de ideale dag want het was super rustig (her en der een schoolreisje) maar het langste wachten was 25 min bij vliegende hollander de rest hoefde je niet (hooguit een of twee minuten) te wachten. Zo hebben we ontzettend veel dingen gedaan en ook waar voor ons geld gehad. Dochterlief was in het sprookjesbos praktisch alleen en bij de sprookjesboom was niemand. Achteraf na het verhaal zei ze dat de sprookjesboom speciaal voor haar een verhaaltje had verteld, nou wat wil je nog meer!

Na zo'n leuke dag moeten ook de minder leuke dingen (lees: administratie) weer gedaan worden, net het salaris van manlief gehad en al meteen de vaste lasten betaald die niet automatisch gaan. Dadelijk mijn boodschappengeld voor de hele maand pinnen en even kijken wat ik nodig heb van de winkel. Ik ga in ieder geval de cassiere van C1000 weer pesten door vlees in de aanbieding te kopen :-p. Ik heb nog geld over voor deze week en denk dat dat ook wel zo zal blijven, dus er kan weer in de vakantiepot.

Ik ga nu dus effe hard aan de bak want dochterlief zal zo wel denken dat het tijd is om de oogjes open te doen en ik moet dus nog mijn boodschappenlijstje maken en aankleden e.d.fijne dag allemaal!
                                                

4 opmerkingen:

 1. Wel heel speciaal, een sprookjesboom en paddestoel voor jezelf! Ik kan mij voorstellen dat dochterlief genoten heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De totaalkosten vallen me nog niet tegen! De Efteling is gewoon een duur park, maar die korting helpt natuurlijk flink. En het lijkt me wel een heel bijzondere dag!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat enorm leuk. Die foto van je dochter die lachend in de camera kijkt voor de boom is toch al goud waard! Sorry, ik ben echt een jankerd: maar ik vind dat zo ontroerend! Geniet nog lekker na van deze mooie dag! En ga maar lekker de dames bij C1000 pesten hoor, doe ik morgen ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee de kosten vallen zeker mee, tis en blijft een duur maar wel heel mooi park, en soms mag dat hoor. Zoals dubbeltje zegt, die lach van mijn dochter is meer waard dan dat geld! Helaas is ze nu wel beetje ziekjes door de vermoeidheid maar op tijd naar bed gegaan en morgen weer een hoentje!

  BeantwoordenVerwijderen