maandag 12 maart 2012

pfieuw daar gaat het boodschappenbudget

Na 2 weken mooi geld over te hebben gehad zal dat deze week lastig worden. Ik ben naar de winkel geweest voor hondenvoer, dat was nu per 20 kg in de aanbieding voor de prijs van 10kg. Het avondvoer van de hond was bijna op dus heb dat ook maar meteen 2 zakken genomen. Totale schade van het boodschappenbudget voor het hondenvoer €30,--. Dit is dan wel 40 kg, dus genoeg voor de komende periode. Ik haal het voer bij van Cranenbroek in Budel en dat is normaal toch wel een stukje rijden om zomaar te doen. Nu moest ik vandaag naar de Belastingman en die woont in Soerendonk, en dan is het doorrijden nog maar 6 km en goed te combineren.

Gelukkig kende ik via via een belastingman, jaren bij de FIOD werkzaam geweest die mij heeft geholpen met de belastingen uitzoeken. Ik heb daar nu echt geen kaas van gegeten. Wij hadden een aanslag gekregen om kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag terug te betalen ivm de eigen zaak van manlief. Nu heeft hij deze zaak niet meer ivm een faillissement maar is het inkomen wel veel te hoog ingeschaald. We moesten dus een flink bedrag terugbetalen. Daar wordt bezwaar tegen gemaakt en hij stelde meteen voor om een of andere combinatiekinderkorting aan te vragen/in te dienen. Het schijnt dat we daar recht op hebben en dat dat jaarlijks toch een leuk bedrag is (ik geloof dat hij zei €1400,--). en dat we dat ook nog terug kunnen vragen tot 2009, het geboortejaar van onze dochter. Nou ik reken er niet op maar mocht het zo zijn dan ben ik heel gelukkig. Dat geld kunnen we mooi storten op de spaarrekening want die is de laatste tijd ook af en toe nodig geweest met aankopen en benodigdheden her en der. Dus ben benieuwd. Wat dit soort dingen betreft ben ik echt een muts, als je mij zoiets niet zegt dan vertrouw ik blind op de Belastingdienst. Geen uitnodiging, geen aangifte...... beetje struisvogel misschien maar ben zelf niet thuis in dit gedoe, maar nu heb ik een "mannetje". Kosten € 30,-- en dan is alles uitgezocht en voor mij ingediend. Leve de Belasting!

Helaas was er ook slecht nieuws. Ik ben naar de dokter geweest voor moedervlekken weg te halen. Bij het maken van de afspraak gevraagd of het weghalen enige consequenties heeft in de zin van beperkingen voor dingen die ik moet doen oid, nee hoor je kan alles zei de assistente mij vriendelijk. Nou mooi doe dan maar lekker als ik vrij ben. Verdoving deed goed zeer maar ja het moet eruit. Nu ben ik een flinke gatenkaas en alles is weer mooi gehecht. Waarop de dokter zegt: "nou mevrouw, u mag 3 dagen niet douchen (gedachte: mmmm gadver das wel lang), en 8 dagen niet tillen en sporten....." OhOh dat is het eerste wat er in mij opkomt. Hoezo niet douchen en niet sporten ik vroeg het en er waren geen beperkingen. dus ik maar heel blond, verstaat u onder "niet sporten" ook "niet zwemmen" waarop de dokter mij aankeek of ik echt niet tikte maar vriendelijk bleef en zei nee ook niet zwemmen. HELLUUPPP ik heb zaterdag een zwemshow waarin ik meedoe en 30 teamleden die op mij rekenen en nu zegt ie heel droog niet zwemmen en niet tillen, twee dingen die ik zeker moet doen, wel grrrrr!!!!! Tja nu is het verstand dat zegt, niet doen want tja de dokter zegt het maar het gevoel is, ik train nondeju geen 1,5 jaar om weer niet mee te zwemmen. Voor de derde keer, 1e keer 8,5 maanden zwanger en dat bevordert het kijkgenot van mensen niet, de 2e keer breek ik mijn tenen stuk voor stuk van mijn rechtervoet net een week voor de show en nu een week voor de show ben ik een gatenkaas! I'm gonna kill somebody......

Morgen ga ik dus naar de apotheek om te kijken of er ergens waterdichte pleisters te krijgen zijn..... reken maar dat ik meedoe. Ik zwem een duet met mijn zwempartner en die doet me iets als ik dit vertel. Dus als iemand tips heeft..... ik sta er voor open!

Nu ga ik maar even lekker op de bank met de voetjes omhoog want tegen manlief zeg ik heel mooi dat ik niks mag doen en hij zelfs mijn drinken moet tillen :-p (niet zeggen he!)

doei

1 opmerking:

  1. Dat hadden ze bij de huisarts dan niet zo goed voorgelicht zeg. De consequenties zijn dus veel langduriger en groter dan ze zeiden.

    Die combinatiekorting, moet ik me ook eens in verdiepen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen