zaterdag 3 maart 2012

Hoera de eerste week echt geconsuminderd!

het is gelukt, de eerste week echt geconsuminderd. Ik had een budget en ik heb nog geld over, voor mij is dit dus de betekenis van echt consuminderen. Ik heb geen onnodige dingen gekocht, niet te veel zodat ik veel weg moest gooien, gezonde dingen gegeten en nieuwe dingen geleerd. Het is dus ergens goed voor! Nu ben ik er nog lang niet natuurlijk want ik moet dit ook vol zien te houden maar ja de eerste stap is gezet. Er gaat deze week in de vakantiepot: € 25,--. Ik houd € 10,-- apart voor een reserve potje voor de boodschappen, mocht ik een keer echt nood hebben dan kan ik het daar uit halen en hoef ik niet de vakantiespaarpot te slopen. Of wanneer ik een vleespakket koop dat ik dan ook nog andere boodschappen kan halen, dit omdat het vleespakket € 50,-- kost voor 10 kilo. Je hebt dan vanalles en keuze uit meerdere pakketten.

Ik ben eigenlijk best een beetje trots op mezelf. Voor sommigen van jullie is het misschien allemaal al meer vanzelfsprekend maar voor mij is dit een overwinning alsof ik goud haal op de olympische spelen (nou ja eigenlijk ook niet zo erg, maar het klinkt wel leuk). We zijn geen van allen deze week iets tekort gekomen en de kasten puilen nog uit ook. Ik heb voor mezelf een basislijst gemaakt met dingen die ik altijd in huis wil hebben en de rest ga ik proberen eerst op te maken. Hopelijk de komende week ook met nog geld in de knip op het einde :-).

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik vanavond ga eten maar ik heb nog wat restjes groenten staan en aardappel dus misschien dat ik een hartige taart ga maken, dat is altijd lekker en goed om alles op te maken. Daar kan ik ook weer de bloem voor gebruiken die ik toch nog heb staan. Dus weer twee vliegen in een klap.

Vanmorgen ben ik al druk in de weer geweest. De fotograaf kwam om foto's te maken van mijn zwemteam, deze hebben we nodig voor het programmablad van de zwemshow en normaal gesproken maken we zelf foto's maar nu hadden we een fotograaf bereid gevonden het kosteloos te doen. Natuurlijk helemaal mooi zeker omdat onze vereniging klein is (30 meiden) en wij als trainsters dit allemaal zelf moeten bekostigen. Ik krijg maandag het resultaat maar ben zeer benieuwd. We hebben meerdere groepen dus ook meerdere foto's en allemaal iets eigens, helaas moest de groep waarin ik meezwem naar buiten voor de foto brrrrrrrr. Zeker omdat ik en een ander meisje al in het water waren geweest bij andere groepen te ondersteunen was dit een koude opgave, maar gelukkig is het vandaag gedaan en niet een paar weken geleden dan hadden we zwemlollies.

Ik ga zo eens nadenken over mijn menu voor deze week en de blogjes van de anderen lezen. Tot morgen en fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Gister ook weer een yes-gevoel want binnen budget gebleven en restant waar we nu dus proberen niet aan te komen, kan mooi weer in de 'potjes'. Het is even puzzelen, maar na een paar weken, lukt het steeds beter. Groetjes en fijn weekend, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik hield deze week 20 euro over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dan was dit een algemene geluksweek! Boffen wij allemaal even, tis geen complimentendag meer maar toch: wat zijn wij allemaal goed bezig, vooral zo doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. quote: het vleespakket € 50,-- kost voor 10 kilo.
  Waar koop je een dergelijk apkket en wat zit erin?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @lot, ik koop dat bij slagerij twan ras in soerendonk die heeft verschillende pakketten, laatste keer had ik een zogenaamd crisispakket met van alles een kilo met: gehakt, worst, rosbief, fricandeau, gepaneerde snitzelf, rundrerhache, speklapjes, varkenshaas, runderreepjes en hamlappen, dus wat luxere en inder luxere vleessoorten, had uitgerekendd wat t verschil was met de slager hier in t dorp en scheelt 29 euro totaal. en voor mij is t niet te ver en het is een goede slager maar echt een dorpsslager.

  BeantwoordenVerwijderen