zaterdag 25 februari 2012

Zum Deutschland

Vanmorgen vroeg vertrokken naar Oma en Opa om dochterlief naar Opa te brengen en met Oma richting Duitsland te vertrekken. De maandelijkse boodschappen stonden weer op het programma.

Wat halen we zoal, nou dat is een hele lijst, Oma gaat met name voor de vleeswaren en de kaassoorten, ikzelf voor echt van alles. Eerst naar de Kaufland, daar was ik € 27,-- kwijt, dit was echter wel met € 15,-- aan hondenvoer. Dit was er nog wel wat maar wil niet zonder komen te staan. Ik heb dit keer ander voer gepakt om te proberen of onze blondie dat lekker vindt, ze is een beetje kieskeurig maar houdt ontzettend van groenten. Verder kocht ik nog, kleurstoffen voor de taarten en cakes, wafels, knoflookbrood, bladerdeeg 3 stuks, 2 kleine deegrollertjes voor dochterlief, uitsteekvormpjes, 2 potten chocopasta (die waren in de aanbieding), toetjes, broodjes, pudding voor de taarten, rittersport voor de verjaardag, vleeswaren en eieren. Dus al met al viel het mee met de kosten.

Daarna het dorp in, en de honger van het ontembare beestje is goed gestild na gisteren, alleen klikklakpeldjes gekocht voor dochterlief, maar die waren € 1,-- voor 25 stuks.

Je gelooft t nooit, we zijn echte hollanders dus hoppa naar de volgende winkel, de Lidl, eigenlijk niet echt iets nodig maar toch even kijken, nu zagen we daar de Punica in de aanbieding voor € 0.85. En de activia 4 stuks voor €1.11. Dus vooruit nemen we mee, we hebben het toch nodig is en als het hier goedkoper is dan zeker meenemen. Zo ook nog wat andere kleine dingen die ik normaal bij de Ah haal: mini cornflakespakjes voor naar kantoor, gepureerde tomaten, strooisel voor op taart en als kers op de taart..... nou ja kers beter gezegd een aardbei op de taart, drie doosjes aardbeien à €0.55 per stuk. Dochterlief eet graag aardbeien (en is verder een hele slechte eter) dus toch meegenomen. Een paar weken geleden hebben we er bij de Lidl gehaald en bij de kassa heb ik een doosje met alleen groene kroontjes afgerekend dus nu voor dit geld toch maar een extra doosje gekocht zodat ik er zelf ook van kan eten.

De tijd vloog voorbij maar we waren nog niet aan het einde van Oma's route, de Aldi.... die staat bij ons garant voor de meeste spullen, je gelooft het nooit maar wederom met volle karren naar buiten......... Of wij gaan verhuizen, nee hoor we gingen alleen boodschappen doen!

Gekocht bij de Aldi: frituurvet 6 kilo voor 3 keer vervangen, 6 pakken appelmoes, 4 pakken chocomelk, kaas in plakken 2x, kaas blokken 2x, filetlapjes, afbakbroodjes 6x, boter voor het bakken en te smeren 4x, blik perziken, toetenpoetsers 2x, babydoekjes 4x, en chocolade rijstwafels met kokos en 2 pakken wc papier voor kinderen met berenprint, alles bij elkaar voor €28,90 euro. Helaas dus iets boven het budget van € 50,-- voor Duitsland uitgekomen maar ik had nog in de knip dus alles is wel goed getrokken. het was zeker een vruchtbare dag en de kasten zitten weer helemaal vol!

Normaal gesproken kunnen we niet op zaterdagen omdat ik dan moet zwemmen maar het was  vakantie dus konden we lekker vroeg gaan en zo weer op tijd terug zijn. Nu ga ik zo even eten koken en vanavond al taart bakken voor morgen de verjaardag van mijn oom, de hapjes fixen en nog even stofzuigen, de toilet extra schrobben en soep laten trekken, pfff nog een drukke avond voor de boeg.

Nou tot morgen allemaal weer!!!

2 opmerkingen:

  1. Fijn weekend, fijn dat je zo goed kon slagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is zeker puffen, je hebt het idd nog druk. Vraagje: waar in Duitsland doe je je boodschappen?

    Enne..., ik ga je volgen, oke? Succes met je blog!

    BeantwoordenVerwijderen