donderdag 28 juni 2012

Vakantietje gehad

He he daar zijn we weer, ik heb genoten van een korte vakantie in Nederland, gewoon effe ertussenuit. Heerlijk we hebben gezwommen, gelezen, gespeeld op de kinderboerderij (nou ja dochterlief dan niet ik hoor) en gewoon even niks. Het was heerlijk.

Nu we thuis zijn is de werkelijkheid weer begonnen, wassen, strijken, poetsen en noem maar op en het leuke is ik heb er nog zin in ook. Ik probeer elke dag iets te doen zodat ik op mijn vrije dag ook aan het winkeltje kan werken. Ik heb nu een aantal dingen binnen en op kantoor ook al een aantal dingen verkocht, de verkoopteller staat nu al op ruim € 532,--. In oktober ga ik een grote party op kantoor geven met een collega samen die in verzorgingsproducten doet dus dat wordt leuk. Ook heb ik de eerste twee partyboekingen al binnen. Ik ben er helemaal blij mee. Ik ga nu druk aan de slag met reclame maken zodat ik nog meer party's kan gaan geven. Ik heb een goede mix gemaakt tussen de goedkopere merken en ook een duurder merk, er zijn bij ons op kantoor toch mensen die € 60,-- aan een winterjas uit willen geven, maar voor meiden heb ik ook winterjasjes voor  19,95, dat vind ik zelf nog een schappelijke prijs. Zo heb ik ook blousjes van 24,50 van een duur merk en blousjes van een goedkoper merk voor 9,95 en ze zijn allebei leuk. En zo is er keuze voor iedereen en kan je het zo duur maken als je zelf wilt.

In het huishouden probeer ik ook nog steeds zoveel mogelijk te consuminderen, en ook dat gaat redelijk goed moet ik zeggen. Nu hebben we nog heel veel voorraad en die ben ik ook wat op aan het maken maar ik was op de markt geweest en had daar mijn groenten en fruit gehaald, afgelopen week aan boodschappen kwijt 16,76. Nou dat is toch niet verkeerd :-)

Vanavond ga ik lekker courgette ovenschotel eten, ik had 6 courgettes voor 0.75 gehaald en wij houden ervan om die uit de oven te eten, gewoon met aardappeltjes in blokjes, uien in stukjes, courgette, paprika, spekjes, en eigenlijk alles wat je nog over hebt en dan wat knoflookbollen erbij, 45 minuten in de oven en smullen maar. Eigenlijk best een makkelijke maaltijd en goed om restjes op te maken. 

Ik zal ook nog een ander recept delen met jullie dat ik pas kreeg van een moeder van een meisje bij mijn zwemles en ook een favoriet is hier:

2 uien
1 knoflook"bol"
80 gr boter
70 gr bloem
2 liter bouillon (maken met water en bouillonblokjes)
200 g slagroom

2 liter bouillon maken. Stukjes uien in de boter met de (geperste) knoflook smoren.
De bloem erdoor roeren tot een samenhangende roux is verkregen.
1/4 deel van de bouillon toevoegen en goed roeren. Als het goed geroerd is, rest van bouillon in ± 3 keer erbij doen en telkens goed roeren. Ongeveer 20 min laten trekken.

De soep zeven en daarna de slagroom toevoegen.

Hierboven het recept van de knoflooksoep. Ik zeef de soep nooit, wij vinden het lekker de kleine stukjes ui erin. Je kan de soep al eerder maken en dan als je hem gaat opwarmen de room erbij doen. Ik maak dus wel vaak 1,5 of 2 keer de hoeveelheid, dan pas ik alles aan behalve de knoflook.

Het maakt niet uit of je 1 of 2 bollen erin hebt qua smaak, dus ik zou gewoon 1 doen en de rest wel alles verdubbelen.

Toevoeging, ik maak de soep nooit eerst 2 liter boullion, ik voeg in delen het water toe en gooi dan de blokjes kippen boullion erbij, werkt net zo goed. De ui en knoflook gooi ik ff in mijn hakmolentje, wordt het een fijn prutje, gaat veel sneller dan alles heel fijn snijden en smoort erg goed in de boter. Je moet het jezelf voor zo simpel mogelijk maken en het eind resultaat is hetzelfde.

Dit is ook eigenlijk heel makkelijk en kost ook praktisch niks. je moet wel een liefhebben zijn van knoflook want anders wordt het niks natuurlijk maar toen ik het eenmaal geproefd had was ik toch wel over. Ow ja de neveneffecten zijn wel een dagje stinken :-D


1 opmerking:

  1. Ik hou ook erg van ovengebrui maar doe het weinig omdat het zo'n stroomvreter is en ook op dat gebruik probeer ik te cosuminderen.

    BeantwoordenVerwijderen