donderdag 14 juni 2012

Boodschappen binnen het budget

Deze week heb ik wederom boodschappen gedaan binnen het budget, een beetje binnen het budget? Nee heel goed erbinnen, ik ben namelijk druk met het opmaken van de dingen die we nog hebben staan. Natuurlijk moet er wel groente en fruit aangevuld worden en vers brood maar verder hebben wij niet veel nodig. Het budget staat op €50,-- per week en tot nu toe uitgegeven € 11,84. Natuurlijk komt het ook omdat wij verjaardag van dochterlief vieren dit weekend en daar alles al voor in huis is maar toch er kan ruim € 35,-- in de vakantiepot!

Ik heb gehaald komkommer, worteltjes en broodjes. nu moet ik vandaag nog een paar appelen halen voor de appeltaart, ik dacht dat ik die nog had maar die zijn denk ik deze week toch door iemand opgegeten, geeft niks want ze zijn in de aanbieding :-)

Ik moet zeggen dat ik met het instellen van het boodschappenbudget een goede slag heb geslagen, een enkel week haal ik het niet maar dat is zeer uitzonderlijk, meestal houd ik ruim budget over. Joehoe dit betekent namelijk dat ik het budget kan verlagen en dat ook na de zomervakantie zal doen. Maar nog beter dit betekent ook dat ik al de helft minder uitgeef aan boodschappen dan voordat ik ging consuminderen. Dat vind ik nog het beste voordeel. Er zouden meer mensen dit moeten doen.

Vandaag ga ik aan de poets, ik moet wachten op het mannetje van UPC die komt tussen 9 en 3. Altijd lastig zo'n ruime tijd maar goed niks aan te doen. Het bijkomende voordeel is dat ik nu echt kan gaan poetsen zodat het morgen op de verjaardag van dochterlief het huis er goed uitziet. En wat heeft dochterlief er zin in! Ze werd vanmorgen wakker en zei meteen nog twee keer slapen en dan ben ik jarig, een keer een dutje en een keer een echte slaap. Zo schattig natuurlijk.

Ze begon eerder deze week in de auto ook al over een kado, wat ze graag wilde hebben. Dit was een step. Nu komt het goed uit dat ik enkele weken geleden al haar kado had gekocht en ik toen ook al een step had genomen dus ze zal extra blij zijn. De step was in de aanbieding want ik ben van mening dat ik liever een bedrag op haar spaarrekening stort dan dat ik een groot kado geef, ze krijgt op die dagen toch al genoeg kado's.

Nou ik ga mezelf effe een schop onder de billen geven zodat ik nu ook echt iets ga doen, vanmiddag nog even aan de kinderkleding kan werken en dan vanavond lekker naar het zwemmen kan om alle energie eruit te knallen.

Fijne dag allemaal!

1 opmerking:

  1. Ik vind het super dat je zo bewust bezig bent met het uigeven van je boodschappenbudget. Mede ook dat je al ver vooruit denkt wat je nodig hebt voor het feestje en dan , datgene wat kan al in huis haal. Ook goed dat je wel een kado geeft en niet te duur maakt, want inderdaad ze krijgen dan al zoveel op zo'n dag. sparen is goed en een buffer opbouwen voor jezelf. Ik doe dat ook, en ondanks dat we allebei nog werk hebben(lees mijn man een eigen bedrijf in de bouw) dus helke slechte tijden heeft nu, en ik werk in de zorg( dus dat zit wel goed) en we geen kinderen hebben, ga ik wel heel bewust om met het geld. Want ik vind het hebben van een buffer( want mijn man krijgt als zijn bedrijf failliet gaat geen uitkering)wel heeeeeel erg belangrijk. En in slechtere tijden moeten we het ook kunnen redden. Daarom vind ik het lezen van jullie blogs ook zo leuk, er staan veel goede tips op. Ga vooral door met het plaatsen van goede en leuke verhalen, en heel veel plezier op de verjaardag van jullie dochter.

    BeantwoordenVerwijderen