woensdag 23 mei 2012

Mijn favoriete dingen

Het was gisteren weer zover de eerste dag mijn favoriete evenement was gisteren weer. Juist ja het Songfestival. Al jaar en dag ben ik zo blij als het Songfestival is. Ik weet het het is een kronkel in mijn hoofd die veel mensen niet begrijpen maar ik vind het in een woord GEWELDIG!

Vorig jaar was het een ultime droom voor een songfestivalliefhebber als ik, lekker dichtbij en kaartjes hebben, wow wat hebben we genoten! Dit jaar is het in Bakoe, enig nooit geweest maar toch wel een beetje ver om te gaan kijken. Dan maar de tv aan. En al jaren ben ik trouw fan en elk jaar zie ik het kwaliteitsniveau schommelen. Dit jaar moet ik zeggen zijn mijn tenen bijna vergroeid van het krom zitten de hele avond, er waren werkelijk waar maar enkele, en dan ook maar zeer enkele acts die ik goed vind.

Russische oma's, nope! Een Albanees gillende vrouw met een jurk waardoor ze een bochel lijkt te hebben, absoluut niets! En dan nog die twee enge Ieren van Jedward, brrrrrrr kippenvel kreeg ik er van, helaas is dat laatste iets persoonlijks want ze maken een goede kans om te winnen volgens de bookies maar OMG dit kan echt niet, verschrikkelijk.

Nou ja na al dat klagen over de slechte nummers, er waren ook mooie nummers, ik vond IJsland een mooi nummer hebben met Never Forget en het Griekse nummer is ook niet slecht. Zo ben ik ook van mening dat het nummer van Joan Franka echt wel een leuk songfestivalnummer is. Ik kan ook haar stem zeer waarderen. Gelukkig is muziek echt iets persoonlijks en mag iedereen van mij hun eigen mening en smaak hebben, die heb ik namelijk ook.

Wat ik naast het songfestival aan muziek luister, vanalles onder andere Nightwish, Enrique, Vanessa Mea, Within Temptation, Il Divo maar ook popnummers kan ik zeer waarderen. Eigenlijk vind ik heel veel leuk. Zo ga ik graag naar een concert en ook wel naar optredens, helaas vind ik het vaak zo duur. Maar goed we kunnen ook niet alles hebben. Het mooiste concert dat ik ooit heb gezien was Vanessa Mae in Kuala Lumpur. Dit was mijn vakantiebestemming en zag bij de voorbereiding van mijn vakantie dat er dan een concert van haar was. Kosten voor een VIP deck kaartje 150,-- maar dan liep ze na afloop zelf er ook rond. Natuurlijk meteen gedaan en het was het mooiste en leukste concert ooit. Dit kan niemand overtreffen!

Waar houden jullie van?

5 opmerkingen:

 1. Eeeh, ik volg het Songfestival al jaren (20+ of zo)niet meer. Waar we van houden: Man is dol op blues en we delen een voorliefde voor Venice.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zo blij dat mijn reactie er staat! Is me op jouw blog geloof ik nog niet eerder gelukt...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. n(euro)otje, dat heb ik ook bij sommige blogs, dan reageer ik maar komt het er niet bij, heel apart maar leuk dat je reageert! Blues heb ik eigenlijk niks mee, komt denk ik omdat ik het niet zo goed ken.

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen, je enthousiasme :) Bakoe is toch de hoofdstad van Azerbadjan?? Nooit geweten dat ie aan het songfestival meededen, lol.

  Het grappigste vond ik, toen Lordi won, die gekke Finnen met die rare pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja klopt helemaal, die doen pas mee hoor. Er zijn wel meer landen die volgens mij niet echt "europees" zijn
   Albanie, Azerbedjan, Turkije. Maar ja maakt het wel leuk!

   Lordi was geweldig, Hard Rock hallelujah. Zo kon ik Ruslana met Wild Dances ook wel waarderen, die muziek hebben wij nu genomen om met het zwemmen (synchroonzwemmen) een duet op te maken voor het EK Masters. Echt geweldige muziek!

   Verwijderen