zondag 29 april 2012

weekmenu

Ik ben zojuist de voorraadkast maar eens ingedoken en heb weer een weekmenutje eruit geflapt. De komende week is een lekker korte werkweek voor mij omdat de maandag al uitvalt. Mijn menu's zijn altijd heel makkelijk hoor. Op maandag, dinsdag en woensdag eten we altijd dingen die snel klaar zijn omdat ik dus laat thuis ben van mijn werk en dan ook redelijk snel wil eten omdat dochterlief naar bed moet op tijd. Nou hieronder komt ie dan:

Zondag: gebakken aardappeltjes met Indische gehaktballetjes in satesaus, en salade

Maandag: Chili con Carne met stokbrood

Dinsdag: wederom Chili con Carne, ik maak altijd een vrij grote pan en daar eten we dan twee dagen van. We eten het niet zo vaak dus een keer twee dagen na elkaar kan wel.

Woensdag: Kip Sjanghai

Donderdag: Zuurkoolschotel uit de oven, lekker met ananas en perzik erin

Vrijdag: de welbekende Frietjesdag

Zaterdag: aardappeltjes met jus, sperzieboontjes of roerbak spinazie, koteletjes.

Zoals je ziet, wij eten niet speciaal, wij eten veel gewone kost. Manlief is namelijk niet zo van het experimenteel koken, maar goed wij vinden het altijd wel lekker.

Zodadelijk ga ik ook nog even mijn boodschappenlijstje voor Duitsland maken want Opa en Oma wilde morgen al om 8 uur vertrekken, dus uitslapen is er zeker niet bij hahaha. ik heb dit keer niet zo heel veel nodig want mijn kast is nog redelijk vol gisteren nog bij de Jumbo was geweest (oma moest boodschappen hebben en dus liepen we daar een keer binnen) en daar 4 hele grote bakken stonden met houdbare producten in de uitverkoop. Er was heel veel bij dat wij konden gebruiken, wat onder andere:

John West blikjes rode zalm --> 0,50
Luxe pasta (met op de verpakking een kerstlogo) --> 0,25
mix voor sacher torte --> 0,25 (ideaal voor dochterlief haar verjaardag, waar we echt op de taart gaan bezuinigen want heb ik luxe taart eet geen kip hem en ben ik 40,-- armer)
potten Hak groenten div. --> 0,25
rendangboemboe --> 0,25
indische curry pasta --> 0,25
knoflookpasta grote pot --> 0,25
kindersnoepjes kleine verpakking --> 0,50 ook weer voor dochter haar verjaardag en de traktatiezakjes

zo ging ik dus toch met wat boodschappen de deur uit. Niet dat het weggegooid geld is omdat ik het zeker allemaal gebruik maar voor de gewone prijs had ik het nu niet gekocht denk ik, dus eigenlijk niet zo goed maar van de andere kant wel omdat ik de dingen dus wel gebruik en dan per stuk koop bij de weekboodschappen en er dan het volle pond voor betaal. Ach ja het komt allemaal wel op. Zouden jullie het gekocht hebben?


2 opmerkingen:

  1. Ja ik zou ook wat ui de bak hebben gekocht. Als het zo goed geprijsd is en je weet dat je het anders toch wel zou kopen en gebruiken. Soms kan je dan ook nog iets meenemen wat je zelf niet voor de normale prijs zou kopen om uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar heb je ook gelijk in, voor de normale prijs probeer ik niet altijd iets. Ook wel een beetje stom van mezelf maar vind het dan zo zonde van het geld eigenlijk als het niet lekker is, maar ja dan weet ik ook weer niet of het misschien wel gesmaakt zou hebben, maar dat is het risico van het vak hahaha

      Verwijderen