dinsdag 28 februari 2012

Jammie Jammie

Gisteren was ik nog even na het werken kort in de AH omdat ik brood moest hebben zodat we vandaag weer iets te eten hebben, nou ja manlief en dochterlief. Ikzelf eet mee op kantoor. Dit kost mij maandelijks
€ 7,-- en kan dan alle dagen dat ik werk in de kantine brood eten, zuivel pakken, fruit e.d. Nou daarvan kan ik het thuis allemaal niet kopen voor gemiddeld 12 keer eten in de maand. En elke dag lekker vers en verschillende vleessoorten e.d. Maar ja natuurlijk moeten er thuis meer eten dus ik snel de AH in. Had nog wat lege flessen liggen die ik heb ingeleverd en zo dus bananen en brood gehaald voor €0,60. Ik zag dat de Galiameloenen in de aanbieding waren, en meteen kwam bij mij weer een super lekker recept naar boven drijven. Dit maak ik in de zomer regelmatig en wordt hier zeer gewaardeerd. Ik denk dus dat wij het weekend lekker een maaltijdsalade eten, de kipfilet rook ik zelf in een klein rookoventje maar het kan ook met gebakken kip, net wat iemand lekker vindt. Zelf vind ik het het lekkerste als er gerookte kip in zit.

Ik zal het voor jullie ook hieronder zetten. Het is uit de allerhande van een aantal jaren geleden dus misschien bij sommigen ook al bekend maar jammie jammie wat is dat altijd lekker:

1 grote galiameloen
200 g gemarineerde kipfilet / of gerookte kipfilet net wat je lekker vindt
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel
1/2 paprika
1 zakje veldsla
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurtmayonaise
3/4 eetlepel milde kerriepoeder
zout en peper om het verder op smaak te brengen.

Meloen halveren en pitten verwijderen. Met meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit helften steken (zorg ervoor dat schilhelften heel blijven). Meloenhelften omgekeerd laten uitlekken. Kip in blokjes snijden. In pan olie verhitten en kipblokjes in ca. 5 minuten gaar bakken, regelmatig omscheppen (of dus de gerookte kip in een kom doen bij de meloen. Intussen in droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom veldsla en citroensap door elkaar scheppen. In kommetje mayonaise en kerriepoeder door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Meloenbolletjes, kip en paprika door veldsla scheppen.

Salade in meloenhelften scheppen (rest van salade in schaal op tafel zetten evt). Kerriesaus erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.

Ik krijg er nu al zin in als ik het zo neerzet......

Verder heb ik gisteren niet veel gedaan als gepoetst en de was gedaan zodat ik weer wat meer keuze had om aan te trekken. over 2 weken heb ik een weekje vrij en dan ga ik thuis eens een grote opruiming houden, alle spullen die ik echt niet meer nodig heb breng ik naar de ruilkring zodat er mensen nog blij gemaakt kunnen worden met deze dingen. Er zullen misschien wat spullen op marktplaats gezet worden zodat we nog wat extra centjes voor de vakantie genereren en natuurlijk zullen er dingen weggegooid gaan worden en de oude speelgoedjes van dochterlief die kunnen misschien nog doorgegeven worden aan kennissen oid. Het winkeltje van dochterlief, dat ze van de goede oude klaas heeft gekregen heeft gisteren in ieder geval al een nieuw thuis gekregen, ze vond het helemaal niet leuk en het ding neemt onnodig veel ruimte in beslag (is bijna 1,5 meter breed). Wij laten het dus lekker bij een keukentje wat dagelijks gebruikt wordt voor eten te koken, als verstopplek tijdens het verstoppertje spelen, als opbergruimte voor de Little People, die eveneens in de pan verdwijnen om soep te worden????? en dat al meer dan 200 denkbeeldige cakes heeft gebakken. Hiermee is ze zo content dat wij dat liever stimuleren dan een groot onhandig winkeltje midden in de kamer. Toch wel dan aan de lieve oude klaas maar aan ons is het niet besteed. Dus over twee weken ga ik super hard aan de bak en hopelijk komen er wat extra centjes binnen en vooral meer ruimte op de zolder! Nou moet ik wel opletten dat ik mijn Christmas Pudding (die wij met pasen gaan eten) niet weggooi, die staat namelijk ook op de zolder in een klein, donker en koel hoekje, dit is een verrassing voor Manlief, die dit heerlijk vindt maar niet weet dat hij er is :-).

Fijne dag allemaal!

1 opmerking:

  1. Ik zag de galia meloenen gisteren ook bij de AH! Een heerlijk vrucht inderdaad. Het plaatje van het recept ziet er zeer smakelijk uit.

    Vlijtig Liesje

    BeantwoordenVerwijderen