zondag 19 februari 2012

Boodschappen en beginnend consuminderen

De kogel is door de kerk, we gaan hier thuis proberen te consuminderen, want zeg zou zelf hebben we elke week echt voor zover geld boodschappen nodig? Hebben we zoveel nieuwe merkkleding e.d. nodig? Moeten we zo vaak uit eten en andere luxe dingen doen? Nou nee!

Ik ga starten met een boodschappenbudget en wil hier ook echt mee toekomen. Ik denk dat € 50,-- per week een mooi bedrag is om te beginnen. We hebben een huishouden van Papa, Mama en Dochter en uiteraard nog onze trouwe viervoeter. Dochterlief is 2,5 en nog niet zindelijk dus ook de luiers moeten hiervan gekocht worden maar goed laten we het eens een paar weken proberen, daarna kunnen we nog altijd zien wat we er mee doen, omhoog, omlaag of handhaven. In principe wil ik éénmaal per week boodschappen doen en dan nog tussendoor een keer wat brood bijhalen omdat de vriezer niet zo heel groot is. Ook ga ik ongeveer maandelijks een keer naar onze Oosterburen om daar wat spullen in te slaan.

Nu lees ik zelf ook mee met andere blogs en zie dat zij werken aan de hand van weekmenu's, en tja zeg nu zelf waarom het wiel uitvinden als iemand anders het al gedaan heeft. Ik heb het nog niet geprobeerd maar misschien werkt het ook wel voor mij, dus ach niet geschoten is altijd mis.
Hieronder volgt dus het menu zoals ik dat deze week voor ogen heb. Ik plan voornamelijk maandag tot vrijdag omdat de weekenden altijd anders lopen dan gepland en we dan gewoon uit de voorraad kunnen eten:

maandag: Aardappeltjes, boontjes en een stuk fricandeau
dinsdag: gebakken aardappeltjes (over van de gekookte van maandag), salade en een stukje vlees uit de vriezer.
woensdag: kippensoep met stokbroodje gratin
donderdag: zuurkool ovenschotel met rookworst.
vrijdag: frietjesdag (dat zit er van oudsher in dus krijgen we er niet meer uit ben ik bang).

Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen maar het begin is gemaakt. De ingrediënten voor dit menu zijn allemaal in huis dus ik begin de week straks met  € 50,-- in de knip en hoop dat er volgende week rond deze tijd nog iets in zit :-). Al het geld dat overblijft stop ik in de spaarpot voor de vakantie, die dit jaar naar Spanje gaat maar daar wijden we een ander blogje aan.

Een fijne zondag allemaal!

1 opmerking: